Vijesti

Sjajan period je iza Microsofta: Lideri smo u next-gen konzolama

Prvo Activision Blizzard, a zatim Microsoft – stiglo je vrijeme za prikaz poslovanja u prethodnom kvartalu, a za razliku od potonjeg, Microsoft se ima čime pohvaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvartalu zaključno s posljednjim danom ožujka Microsoftova gaming divizija rasla je za 6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine uz prihod od 3,74 milijarde dolara. “S našim Xbox Series X i S konzolama preuzeli smo udio na globalnoj razini dva kvartala zaredom”, pohvalio se šef Microsofta Satya Nadella.

I ne samo to, Microsoft je u prošlom kvartalu postao lider na velikim tržištima u prodaji next-gen konzola. “Lideri smo među next-gen konzolama na tržištima u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i zapadnoj Europi”, poručio je Nadella.

U mjesecima u kojima tržište kreira dostupnost gaming konzola, Microsoft je uspio isporučiti više hardvera od Sonyja. Da će biti tako, mogli smo pretpostaviti kada je u veljači po prvi put u povijesti Xbox bio prodavaniji od PlayStationa u Europi, a zatim je isto ponovio i u ožujku.

Općenito, ako ne računamo kvartale koji uključuju blagdane, Microsoft je od gaming divizije ostvario najbolji kvartal u povijesti.

Povezano