Vijesti

Sjajne ocjene za Cyberpunk 2077: Phantom Liberty ekspanziju

Slično kao i 2020. na izlasku bazne igre, tri godine kasnije Phantom Liberty ekspanzija za Cyberpunk 2077 okupila je sjajne ocjene u prvim recenzijama. Tada su, shvatili smo to jako brzo, ocjene bile zavaravajuće, budući da je brzo na površinu isplivala tehnička nedovršenost igre. Međutim, čini se, ovaj put to nije slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku pisanja ovog teksta, poslije 53 objavljene recenzije, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty drži prosječnu ocjenu 90 od 100 na OpenCriticu. Osim što je, tvrde recenzenti, CD Projekt uspio ispričati još jednu zanimljivu priču zakompliciranu dodatnim sadržajem, Cyberpunk 2077 sa svim zakrpama i korjenitim promjenama gameplay sistema djeluje i kao nova igra. Kakva je trebala biti prije tri godine.

Puno poboljšanja za stealth način igranja

Utjecalo je to i na baznu igru, koja se igra drugačije i puno bolje, pa neki od recenzenata, kažu, razmatraju retroaktivno pisati ili ažurirati stare recenzije. Međutim, vratimo se Phantom Libertyu, V, Solomonu i Silverhandu.

Po običaju bez ocjene, Kotakuov recenzent, koji kaže kako inače naginje stealthu, zadovoljan navodi kako igra sada nudi puno više alata za takav način igranja. Ponajviše zbog prerađenog skill sistema i novih perkova, poput nevidljivosti ili boljeg ciljanja pištoljem s prigušivačem, a puno je pomogao i novo-uveden način trčanja u polučučnju.

PC Gamer s 87/100 nije zadovoljan Dogtownom, novim kvartom, za kojeg su očekivali više različitosti u odnosu na Night City. I to je praktički jedina zamjerka ekspanziji. Osobito se hvali snažna priča s upečatljivijim dijalozima, popratni zadaci (gigovi) kvalitetom pisanja prate glavnu priču, a Idris Elbin debi u videoigrama proglasili su izvanrednim.

Može se promijeniti ishod bazne igre

Još uvijek pod dojmom sjajnog završetka priče, odnosno jednog od završetaka, GameSpot udijelio je savršenih 10 od 10. Pritom se ne slaže s PC Gamerom, gdje hvali dovoljno drugačiju strukturu Dogtowna koja, kaže, savršeno upotpunjuje više akcijski stil igranja. GameSpot spominje i potpuno novi završetak originalne igre, koji možete otključati ako ispunite određene uvjete u Phantom Liberyu. Novi završetak navodno je najbolji mogući dosad te najemotivniji.

Sve ocjene i recenzije možete pronaći na OpenCriticu, a izlazak plaćene Phantom Liberty ekspanzije zakazan je za idući utorak 26. 9. Ovdje pogledajte koje promjene i poboljšanja besplatno stižu u pravu igru.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano