Vijesti

Složite si vlastitu konfiguraciju iz snova u PC Building Simulatoru

Složio sam si PC konfiguraciju da bi mogao igrati igru u kojoj slažem PC konfiguracije. Inception?

U moru raznih simulatora, razvojni timovi kao da se trude uzeti što neobičniju temu iz stvarnog života kako bi na temelju nje kreirali igru. Iako je slaganje PC-a od kupljenih dijelova prilično jednostavna radnja kada se jednom isproba, mnogi još uvijek zaziru od toga. Jednim dijelom zato što većina trgovina sada nudi besplatno slaganje (što se prije naplaćivalo) i testiranje konfiguracije. Tako da je slaganje kod kuće postala niša samo za entuzijaste ili one kojima je “riknuo” komad hardvera pod haubom kojeg trebaju zamijeniti.

Za njihov fiks je totalno namjenjena igra PC Building Simulator. Zapravo ne samo njima. Igra je svojevrsan edukacijski softver koji može detaljno naučiti bilo koga kako pravilno postaviti i ušarafiti komponente i pospojiti kablovinje. Svaki dio (što čemu služi) i svaki proces koji se treba obaviti je detaljno objašnjen. Kompjutori u igri se mogu skenirati antivirusnim softverom ili se može instalirati pokrenuti 3D Mark Advanced Edition za mjerenje performansi. Baš kao u stvarnom životu.

https://www.youtube.com/watch?v=rq9IAJ7YulQ

Da sve bude realno, proizvođači opreme i komponente su licencirani partneri kao što su Cooler Master, Corsair, Gigabyte, Intel, MSi i još mnogi drugi.Srećom, cijene grafičkih kartica i RAM-a nisu visoke niti dolazi do nestašice istih jer u igri očito nitko ne slaži mining rigove da bi rudario kriptovalutama. Pa kad je već kupovina hardveraja i slaganje vlastite konfiguracije u stvarnom životu postao skup sport, barem imamo virtualno utočište. Nadajmo se da neće izmisliti DLC pod nazivom “build your dream mining rig”.

PC Building Simulator je od jučer dostupan na Steamu, ali u early access fazi po trenutnoj cijeni od 17,99€.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close