Vijesti

Službeno je! Ovo je Counter-Strike 2, izlazi ovog ljeta i oduševljava tehnologijom

Nakon mjeseci glasina, kopanja po datotekama Steama i registratorima, Valve je konačno potvrdio Counter-Strike 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se i pretpostavljalo CS2 će profitirati od Source 2 grafičkog pokretača. Već postojeće mape dobit će nadogradnje koje će pratiti nove mogućnosti modernog enginea, poput boljeg osvjetljenja i učitavanja tekstura, a promjene će utjecati i na gameplay.

Prije svega tu mislimo na odziv servera. Sa serverske strane Counter strike više ne broji tzv. tickove, odnosno frekvenciju unutar koje će registrirati događanje na mapi, već serverska strana konstantno “osluškuje” te reagira istu milisekundu nakon događaja na mapi, poput ispaljivanja metka.

Nova generacija tehnologije za FPS-ove

Rezultat toga bit će još responzivnije igraće iskustvo, a kada uzmemo u obzir da je CS:GO dosad bio jako dobar po tom pitanju, veselimo se zaigrati, po ovom elementu, novu generaciju online napucavanja.

U jednom od tri videa možete vidjeti novo ponašanje dimnih granata, čiji dim će u CS2 djelovati kao zasebni objekt. Primjerice, osim što će se dim širiti prostorom prirodnije, na njega će utjecati metci te ostali objekti, što izgleda prilično impresivno kada vidite po prvi put u drugom po redu priloženom videu ispod.

Poput Counter Strikea: Global Offensivea, Counter Strike 2 će također biti besplatan. Skinovi i oružja će se prenijeti iz GO, a prije nego ga zaigrate ovog ljeta samo na PC-ju, developeri iz Valvea možda izaberu baš vas za testiranje koje kreće baš danas. Bez emailova, notifikaciju za pristup beti dobit ćete unutar klijenta Global Offensivea, a developeri će prvo pozivati najaktivnije igrače.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano