Vijesti

Sons of the Forest je novi veliki survival hit naslov na Steamu

Sons of the Forest, nastavak survival naslova The Forest izašao je prekjučer u early accessu na Steamu te odmah postao golemi hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studio Endnight Games objavio je na Twitteru kako je igra u samo 24 sata prodana u preko 2 milijuna primjeraka, što ne čudi ako bacite oko na aktualan broj igrača. U trenutku pisanja ovog teksta rano ujutro u Europi te kasno navečer u SAD-u, Sony of the Forest igra 275 tisuća igrača. Jučer je ostvaren vrhunac od 350 tisuća istovremenih igrača, a sasvim sigurno je da će taj rekord još rasti kroz ovaj vikend. Preko pola milijuna, sigurni smo.

Samo za usporedbu, također jako popularan među fanovima survival igara, The Forest je svoj vrhunac ostvario na 76 tisuća igrača, a u 7 godina ostvario je prodaju od 5 milijuna primjeraka na svim platformama. Što će, sigurni smo, Sons of the Forest jako brzo prestići.

Da Sons of the Forest neće biti tek jednokratni hit ukazuju i dojmovi na Steamu. Premda je u early accessu, recenzije na Steamu su “very positive” razredu. Igrači hvale golemi napredak u vizualima u odnosu na prethodnika, kažu da je sve ostalo nadograđeno na bolje, a posebno hvale gradnju koja je, čini se, ostvarila najveći pomak na bolje.

S druge strane, neki kritiziraju neke nelogičnosti po pitanju inventoryja, kratice na tipkovnici nisu dobro implementirane, a čini se da Sons of the Forest nema prevelikih problema s optimizacijom svojstvenih early access naslovima ovakvog tipa.

Developeri Sons of the Forest planiraju držati u early accessu 6 do 8 mjeseci. Iskoristit će to vrijeme za dodatne optimizacije te implementaciju novog sadržaja poput novih elemenata za gradnju te novih gameplay mehanika, nakon čega će krenuti u pravcu portanja igre na konzolama.

Igra

Povezano