Vijesti

Sons of the Forest mogao bi revolucionizirati survival žanr igara

Sons of the Forest nastavak je popularnog survival naslova The Forest. Nakon dvije odgode konačno je spreman za izlazak 23. 2. ove godine, a novinar IGN-a imao je prilike zaigrati ga među prvima i prenijeti svoje dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste igrali The Forest, onda znate o čemu se otprilike radi. Bačeni ste na misteriozni otok, otkrivate da ga nastanjuju mutirana bića i misteriozna plemena, a potom preživljavate gradeći baze od debala drva, skupljate i druge resurse, lovite hranu, a ako vas zanima, postoji i priča koju možete pratiti ritmom koji vam paše.

U odnosu na prethodnika, Sons of the Forest ima 4 puta veću mapu, dinamičnu promjenu vremena i godišnja doba koja djeluju na okolinu i ponašanje protivnika, razrađeniji crafting sistem, bolju gradnju koja sada uključuje i kopanje, napredniju fiziku…

AI prijatelji

Sons of the Forest može se igrati kooperativno s do 7 prijatelja, ali novinar IGN-a posebno izdvaja AI companiona. Kelvina možete uposliti za dosadnije zadatke, poput rušenja i dopremanja drva, ali kao i igrač ima svoje potrebe. Umori se, ponekad i ogladni, a ni jedno ni drugo ne ne smijete zanemariti ako ga želite maksimalno iskoristiti. Developeri kažu da se na otoku nalazi još companiona, različitih karaktera i sposobnosti, koje možete privoliti da rade za vas. Upravo taj element poslije 5 sati igranja IGN izdvaja kao revolucionaran u survival žanru.

IGN izdvaja još jednu situaciju, kada je grupu mutanata sasvim slučajno uspio navesti na pleme, što je rezultiralo krvavim masakrom. Simulacija svijeta se odvijaju svojim tijekom čak i kada ne sudjelujete aktivnije u istoj. Igrač nije centar svemira kao u velikoj većini drugih igara.

Iz video prikaza, Sons of the Forest nam izgleda dovršeno i spremno za izlazak, što potvrđuje i IGN iz prve ruke. Lansiranje je zakazano za 23. 2. na Steamu, a izvedba za konzole zasad nije potvrđena. Sigurni smo, Xbox i PlayStation verzije uslijedit će naknadno kao i kod prethodnika.

Igra

Povezano