Vijesti

Sony će optimizirati rad PS5 ventilatora (buku) pomoću online ažuriranja

Koliko je pametno dizajnirana PS5 konzola možda najviše govori naslov ovog teksta. Nije nikakva novinarska patka ili greška – Sony će zaista ažurirati PS5 ventilator pomoću online updejtova. Jedan od čelnih ljudi zadužen za dizajn PlayStationa 5, Yasuhiro Ootori, izjavio je da će Sony optimizirati rad ventilatora na temelju podataka koji dolaze Accelerated Processing Unitaa (APU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U budućnosti izaći će puno igara na PS5 i mi planiramo skupiti podatke i vidjeti kako se ponaša APU. Imamo plan optimizirati ventilator pomoću ažuriranja.

Kako to Sony skuplja podatke na temelju kojih će onda izbaciti ažuriranja za ventilator? Konzola ima jedan temperaturni senzor unutar samog APU-a i još tri manja temperaturna senzora na samoj matičnoj ploči. Oni će dakle slati podatke o ponašanju ventilatora u raznim PS5 igrama i Sony će u jednom trenutku pronaći najbolji balans.

Sve ovo trebalo bi značiti da će PS5 biti zaista tiha konzola. Drugi razlog zašto to mislimo objasnili smo u posebnom članku.

Zašto PS4 postane bučan nakon godine dana, a zašto će PS5 ostati tih?

PlayStation 5 stiže u Hrvatsku točno za 30 dana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano