Vijesti

Sony je kupio Audeze, high-end proizvođača audio opreme

Ne, nova velika Sonyjeva akvizicija vezana uz PlayStation nije neki razvojni studio. Sony je kupio Audeze, američkog proizvođača high-end audio opreme za koju audofili kažu da isporučuje najprecizniji zvuk današnjice u slušalicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Audeze će nastaviti poslovati nezavisno i odvojeno od Sonyja, međutim, Sony će koristiti njihovu tehnologiju i iskustvo kako bi razvijao opremu prvenstveno za PlayStation, a potom i za druge namjene unutar kompanije. Dakle, iz naše perspektive, Audeze će Sonyju biti nešto poput onoga što je studio Bungie za razvoj live service igara.

“Audeze slušalice koriste Audeze patentirane tehnologije i jedinstvene planarne magnetske drivere za pružanje izvanrednog zvučnog iskustva za potrošače, kao i za profesionalce, uključujući inženjere zvuka u studijima za razvoj igara”, stoji u priopćenju za javnost.

Sankar Thiagasamudram, izvršni direktor Audezea, poručio je kako ga veseli što će sa Sonyjem moći podignuti razinu zvuka na PlayStationu na veću razinu, a Hideaki Nishino iz Sonyja naglašava kako ova akvizicija naglašava usmjerenost njegove kompanije ka inovacijama.

Uvjeti akvizicije, pa tako ni iznos, nisu otkriveni, međutim, vijest o spajanju stiže dan nakon najave novih audio uređaja za PlayStation i tzv. Link tehnologije. Tako će do kraja godine izaći PlayStation Elite headset i Explore bežične slušalice o kojima smo više pisali ovdje.

Povezano