Vijesti

Sony je najavio novi PlayStation VR za PS5: Sve bolje i novi kontroler, ali ne bez žice

Baš kao što je to napravio s PlayStationom 5 još prije 2 godine, totalno iznenada Sony je najavio novi PlayStation VR baš za PlayStation 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu iz Sonyja na PlayStation Blogu, naučili su puno toga s prvom generacijom PlayStation VR-a, a sada će sve naučeno implementirati u novi uređaj koji bi trebao “dramatično” poboljšati svaki aspekt korištenja, od performansi do interaktivnosti.

Nova generacija maksimalno će pojednostavniti način korištenja novog PlayStation VR-a, ali to ne znači da će eliminirati žice. Umjesto tri kabela i procesorske jedinice, novi PSVR spajat ćemo samo jednim kabelom.

U pripremi je i novi VR kontroler koji će iskoristiti prednosti DualSensea. Iako nisu naveli točno, trebala bi to prije svega biti haptička vibracija.

“Igrači će iskusiti još iskusiti još veći osjećaj prisutnosti i osjetit će novi stupanj imerzije”, tvrdi Sony. Ali to neće biti ove godine.

I to je to zasad. Sony nije želio pričati o više detalja, pa tako nema slika ni igara, ali je zato potvrđeno kako se na PSVR 2 nećemo igrati ove godine. Dakle, PSVR 2 najvjerojatnije stiže negdje tokom 2022.

Povezano