Vijesti

Sony je osmislio sistem koji može bananu pretvoriti u kontroler

Nakon što je dizajnirao jedan od najkompliciranijih kontrolera današnjice, što vam mogu potvrditi svi oni koji su otvarali DualSense, Sony s novim patentom ide u totalno drugu krajnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predstavljamo novi sistem za generiranje upravljanja u igrama”, navodi Sony na početku patenta bizarnog i banalnog, odnosno bananalnog (vidite što smo napravili ovdje??) kontrolera, prije nego što je postavljena problematika – “nekad bi bilo poželjno da igrač može koristiti jeftini, jednostavni i ne-električni uređaj.”

Banana je samo primjer, a kontroler može postati bilo kakvo voće, povrće ili neki drugi predmet. Kamera prati objekt u prostoru i na taj način on se može koristiti poput motion kontrolera. Primjerice, banana može biti volan automobila ili aviona.

Sistem koji je patentirao Sony može mapirati virtualne tipke, a ako smo dobro shvatili, pritisak nevidljivih tipki pratile bi kamere na uređaju poput novog VR headseta.

Budućnost u kojoj ekipi možemo podijeliti banane, naranče i kemijske olovke, pa zaigrati u osmero je budućnost u kojoj želimo živjeti. Tehnologija je tu, a što će se zaista izroditi iz ovoga tek trebamo vidjeti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano