Vijesti

Sony je osnovao tim za očuvanje starijih igara

Šef Xboxa prije nekoliko godina pozvao je na očuvanje starijih igara, što je u konačnici rezultiralo fantastičnom podrškom na Xbox Series X i S za igre s prethodnih konzola, od kojih su mnoge hardverskim putem dobile skok na veće rezolucije, fluidnije izvođenje, ali i značajke poput HDR-a, čime su nove Xbox konzole postale najbolje mjesto za igranje kultnih hitova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Xboxov specijalni tim radio veliki posao, šef PlayStationa Jim Ryan zapitao se “zašto bi to itko uopće igrao?“, a sada je, čini se, shvatio zašto. Sony to nije nigdje službeno objavio, ali prvi zaposlenik internog tima za prezervaciju igara pohvalio se novim poslom na Twitteru, prenosi VGC.

“Danas je moj prvi dan u PlayStationu kao jednom od prvih zaposlenika novog tima za očuvanje igara”, pohvalio se Garrett Fredley, inženjer koji je ranije radio u jednom studiju na razvoju tehničkih rješenja za mobilne igre.

Ako je suditi prema komentarima, novi tim djelovat će zajedno s timovima za osiguranje kvalitete, što sugerira kako PlayStation priprema alate slične onima na Xboxu, a koji bi starijim naslovima trebali udahnuti novi život bez intervencije originalnih developera. Podsjećamo, prethodnih godina Sony je nizao patente u kojima je opisivao tehnologije za korištenje umjetne inteligencije u svrhu podizanja razine kvalitete i emulaciju starijih igara. Dosad bez konkretnog učinka.

Dakle, ne radi se o hiru i tehnologija za takvo u nekom obliku sigurno postoji. Prvi korak u smjeru prezervacije igara mogao bi uslijediti u lipnju, za kada je Sony zakazao nove PlayStation Plus razrede, od kojih najskuplji omogućuje igranje klasika s prethodnih konzola. Možda već od lipnja u većim rezolucijama i uz fluidnije izvođenje?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano