Vijesti

Sony je otkrio nove mogućnosti za PlayStation VR 2

“Put do lansiranja PlayStationa VR2 u punom je jeku”, poručuju iz Sonyja uz još jednu dozu VR headseta nove generacije, iako pritom i dalje odbija podijeliti barem okviran datum izlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je otkriveno čemu služe kamere s prednjeg dijela headseta. Osim za bolje pozicioniranje i skeniranje prostora, one će poslužiti i za gledanje kroz uređaj. Primjerice, kada to želite, moći ćete bez skidanja headseta vidjeti gdje se nalazite, popraviti kontrolere i slično. Pogled kroz headset moći će se uključiti kroz Control Center sučelje konzole, gdje će se nalaziti i ostale postavke.

Objašnjeno je i kako će uređaj uz pomoć kamere skenirati sobu te postaviti granice kretanja. Pred očima će se stvoriti virtualna mreža, a PS VR2 Sense kontrolerima regulirat će se njezina površina i volumen. Kada kod igranja dođete blizu postavljene granice, PS VR2 će vas upozoriti na to.

Vraća se i Cinematic mod kroz koji će se moći igrati klasične igre na virtualnom zaslonu, a igre će se u njemu reproducirati u 1080p.

Kao što smo već i napisali, datum izlaska još nije otkriven, ali vjerujemo kako će on biti negdje u 2023. godini.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano