Vijesti

Sony je u Aziji potvrdio: Ako ste kupili PS+ na popustu i želite PS+ Extru, morat ćete prvo vratiti popust

Novi PlayStation Plus jučer je krenuo u nekim državama u Aziji. Od igrača su stizale informacije kako prilikom nadogradnje s običnog PS+ na Extra ili Premium razrede Sony uvećava cijenu za razliku koju su ostvarili ranijom kupovinom PlayStation Plus pretplate na sniženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su to bile tek informacije od igrača s druge strane svijeta, a sada je i do nas stigao službeni email korisničke podrške iz Hong Konga.

“Budući da ste PlayStation Plus pretplatu kupili dok je bila snižena, kako biste nadogradili na drugi razred pretplate, morate nadoplatiti razliku između snižene i regularne cijene PlayStation Plusa”, navodi se u emailu.

Razlika u ranijoj uštedi dijeli se s brojem preostalih mjeseci

Tamošnja korisnička podrška navodi i primjer u lokalnoj valuti, a mi ćemo zbog lakšeg razumijevanja okvirno konvertirati cijene u kune. “Ako godišnja cijena PS+ pretplate iznosi 438 kuna, a vi ste je kupili na sniženju za 267 kuna, morate platiti razliku u iznosu 171 kuna podijeljeno s brojem preostalih mjeseci”, objašnjavaju.

Sistem automatski računa cijenu, pa će igrač u slučaju da je PS+ kupio prije 6 mjeseci uz popust od 171 kunu prvo trebati nadoplatiti 85,50 kuna kako bi nadoknadio razliku u sniženju, a tek zatim doplatiti za Extra i Premium razrede. Prilično komplicirano, ali sistem sve samostalno kalkulira i upozori kupca ako uopće ima potrebe za tim.

ffa anketa

Hoćete li se pretplatiti na neki od tri razreda PlayStation Plusa?

  • Da, hoću (ostat ću) na Essential (sadašnji PS+) 31%
  • Ne 27%
  • Da, hoću na Extra 25%
  • Da, hoću na Deluxe/Premium 17%
Hvala ti 🎉

Sve napisano iznad ne zvuči toliko strašno, koliko zvuči činjenica da su korisnici kod nadogradnje primorani nadoplatiti za period čitavog trajanja već postojeće PlayStation Plus pretplate. Dakle, ako trenutno imate aktivnu PS+ pretplatu za naredne tri godine, prilikom nadogradnje na drugi ili treći razred novog PS Plusa morate uplatiti i tri godine nove usluge. Čime već stižemo do popriličnih iznosa.

Napomenimo i to kako Sony, unatoč upitima svih velikih medija još uvijek nije komentirao čitavi slučaj. Moguće je da se radi tek o previdu prilikom provođenja nove pretplatničke usluge, a mi navijamo da je upravo to slučaj.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano