Vijesti

Sony je u ovoj godini trebao izdati više igara, požalio se na odgode

2023. godina nije ni približno dobra kao što je bila prošla kada su u pitanju PlayStation ekskluzive. Teško je nadmašiti godinu koju podijele God of War i Horizon nastavci, a pitanje je hoće li se takva godina ikad ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvojni procesi su duži i kompliciraniji, potom je tu i rupa nastala u koroni, koja će, pokazat će naredne godine, biti zaslužna za duže no inače razvoje igara. Kroz nešto takvo trenutno prolazi i Sony, koji po prvi put javno ukazuje na konkretan val odgoda first-party naslova.

U konsolidiranom financijskom izvještaju za prvi kvartal ove godine, Sony navodi kako je primoran odgoditi “nekolicinu” svojih igara inicijalno planiranih za period do posljednjeg dana ožujka 2024. godine.

To, srećom, nije Marvel’s Spider-Man 2 koji sigurno izlazi na jesen (20. 10.), a premda Sony ne navodi konkretne igre, prilično smo sigurni da je Naughty Dogov The Last of Us multiplayer jedan od tih naslova. Očekivali smo ga još prošle godine, ali, kako se čini, ND je upao u probleme.

Pod zastavom PlayStation Studiosa ove godine trebali bi još izaći Stellar Blade i Helldivers 2, ali oboje su još uvijek bez datuma izlaska.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano