Vijesti

Sony na krilima PlayStationa s rekordnom zaradom, ali PS5 nije ostvario planirani cilj

Sony je otkrio rezultate poslovanja za posljednji kvartal u 2023. godini s rekordnom zaradom ponovno na krilima PlayStationa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je u blagdanskom razdoblju zabilježio prihode u visini 24,9 milijardi dolara i rekordni profit od 2,9 milijarde dolara. Najviše je za to zaslužan PlayStation. U prethodnom kvartalu je prodao 8,2 milijuna konzola i tako ponovno oborio rekord prodaje konzola kojeg je postavio sam ranije ove godine. Međutim, zadani cilj ipak nije ostvaren.

Naime, u fiskalnoj godini, u kojoj je preostao još samo jedan kvartal, planirao je prodati 25 milijuna konzola. Krajem prosinca zaustavio se na 16,4 milijuna (ukupno 54,8 milijuna) i jasno je kako do konca ožujka ipak neće dosegnuti zadani cilj, koji je sada revidiran na realnijih 21 milijun. Sony će tako, čini se, propustiti oboriti rekord prodaje PS2 od 22 milijuna prodanih komada u jednoj godini.

Unatoč relativno razočaravajućoj prodaji konzola, Sony bilježi rekordnu prodaju igara s rastom od 16% u odnosu na prošlu godinu, a igre je kupovalo rekordnih 123 milijuna mjesečno aktivnih igrača, 11 milijuna više nego u istom razdoblju prošle godine.

Povezano