Vijesti

Bloomberg: Sony nije zadovoljan prednarudžbama za PlayStation VR 2. Sony: To nije istina

AŽURIRANJE: Sony je za portal Gamesindustry.biz demantirao navode iz Bloomberga da je uslijed nezadovoljavajućeg broja prednarudžbi za PlayStation VR 2 smanjio planiranu proizvodnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz japanske tvrtke nisu komentirali prednarudžbe, ali zato potvrđuju – “nismo smanjili proizvodnju PlayStation VR-a 2. Vidimo entuzijazam fanova PlayStationa za nadolazeće lansiranje, koje uključuje više od 30 naslova kao što su Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain i Resident Evil Village.”

ORIGINALNA VIJEST: Možda zbog visoke cijene, a možda i zbog blagog prijema prve generacije PlayStation VR-a od koje su igrači očekivali više, recepcija nove generacije PlayStation VR-a 2 nije na razini kojoj se Sony nadao, piše Bloomberg.

Sony je planirao isporučiti 2 milijuna PlayStation VR 2 headsetova u periodu lansiranja, međutim, prednarudžbe su razočarale i sada su očekivanja srezana na početnu prodaju od tek milijun uređaja. Što nije nužno loša brojka te je jednaka prodajnom rezultatu prodaje prethodnika poslije otprilike 7-8 mjeseci, ali je manja od očekivanja.

Naknadno, Sony u fiskalnoj godini koja za njega kreće 1. 4. planira isporučiti još 1,5 milijuna PSVR 2 uređaja, što bi, ako prodaja nastavi pratiti isporuku, nakon godinu i jednog mjeseca iznosilo adopciju od ukupno 2,5 milijuna igrača. Što je solidan temelj za dalje, ali, ponavljamo, manje od očekivanja.

Bloombergov izvor navodi da Sony unatoč manjem planiranju ipak ima prostora za povećanje proizvodnje i isporuke ako tržište to bude zahtijevalo. Cijena koja u prednarudžbi iznosi 600 eura poziva na povećani oprez, igrači se nisu spremni olako odreći ozbiljnog iznosa i sve će ovisiti o prvim recenzijama koje bi trebale ukazati na to je li Sony uspio napraviti tehnički pomak u odnosu na prethodnika u onolikoj mjeri koliku igrači očekuju.

ffa anketa

Hoćete li kupiti PlayStation VR2?

  • Ne 68%
  • Da, ali ne odmah na izlasku 24%
  • Da 8%
Hvala ti 🎉

Lansiranje PlayStation VR-a 2 zakazano je za 22. 2. uz preko 30 launch naslova uključujući Horizon Call of the Mountain, Resident Evil Village, No Man’s Sky i druge.

Povezano