Vijesti

Sony očekuje jednu od najboljih blagdanskih zarada ikad

Brojimo zadnje dane listopada i polako već čujemo blagdanske zvončiće. Unatoč slabljenju svjetske ekonomije, predviđanja analitičara ukazuju na jednu od najvećih predblagdanskih potrošnja od kad je modernog konzumerizma, a puno od ove sezone očekuje i Sony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony ovih blagdana u prodaju uvodi i novi PS5, manji i tanji od prethodnika, a u kombinaciji s Marvelovim Spider-Manom i novim Call of Dutyjem predviđa velike prodajne rezultate. “Očekujemo jednu od najjačih sezona u povijesti u vidu prodaje konzola”, Barrons’u je ispričao šef globalnog marketinga Eric Lempel. Lempel optimizam gaji na činjenici kako je ovo prva blagdanska sezona u kojoj Sony može ponuditi PS5 konzole svima koji to žele, bez nestašica.

VR ne ostvaruje svoj potencijal

Lempel se nada dobrom rezultatu i za PlayStation VR 2, za kojeg kaže da je još uvijek bitan Sonyju, ali još nije dosegnuo svoj potencijal. “To je kategorija koja nam pomaže inovirati. VR nikada neće biti isključivi način na koji će ljudi igrati igre, ali nam je drago da smo unutra. VR omogućuje izvrsna iskustva, potrošačima se ona sviđaju, ali za nas je to tek posao u povoju.”

PlayStation 5 je u srpnju premašio 40 milijuna prodanih primjeraka, a Sony se nada zaključno s posljednjim danom ožujka 2024. isporučiti 25 milijuna komada u jednoj godini, što bi nadmašilo najbolju prodaju koju za jednogodišnje razdoblje još uvijek drži prvi PlayStation.

Tome će uveliko pomoći lansiranje novog, 30% manjeg PS5. Osim volumena, najveća promjena u odnosu na prethodnu verziju leži u mogućnosti nadogradnje Digitala s čitačem Blu-Ray diskova.

Povezano