Vijesti

PS5 je prodan u 40 milijuna komada. Ali kaska za PS4

Logistička kriza već je neko vrijeme iza nas, police konačno pune i Sony u posljednje vrijeme obara rekorde prodaje PS5 konzola. Sada je premašen još jedan prodajni jubilej, međutim, PS5 još uvijek kaska za starijim bratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako javlja Sony na službenoj stranici, PS5 je s današnjim danom premašio 40 milijuna prodanih primjeraka, a za PS4 kaska oko 2 mjeseca. Međutim, uzmite u obzir da se PS4 nije suočavao s globalnim krizama poput pandemija i nedostatka čipova.

“Unatoč neviđenim izazovima COVID-a naši timovi i partneri marljivo su radili na isporuci PS5. Nastavili smo se suočavati s nuspojavama pandemije i bili su potrebni mjeseci da se lanci opskrbe normaliziraju kako bismo mogli stvoriti zalihe koje bi zadovoljile potražnju”, poručio je šef PlayStationa Jim Ryan. “Ali sada smo dovoljno opskrbljeni i golema potražnja konačno je zadovoljena.”

Tu Sony ne namjerava stati. Plan je tokom fiskalne godine, do konca ožujka 2024. ostvariti rekordnu prodaju na godišnjoj razini. Rekord drži PS2 s 22 milijuna prodanih primjeraka u jednoj godini, a PS5 bi ih mogao premašiti 25 milijuna, ili se barem tako nadaju čelnici Sonyja.

Rekordnoj prodaji trebalo bi pridonjeti i reizdanje konzole koje se navodno planira u jesen ove godine. Manji i tanji PS5 isporučivat će identične performanse poput standardnog PS5, a uz manju potrošnju energije te manju cijenu. Priča se i o Blu-Ray čitaču koji će se prodavati odvojeno, a više o PS5 Slimu pročitajte ovdje.

Povezano