Vijesti

Sony opravdava poskupljenje PlayStation Plusa, smatra da sjajno konkurira Game Passu

Nedugo nakon što je ranije ovog ljeta poskupio Xbox Game Pass, svoje cijene podigao je i PlayStation Plus. S 60 eura, bazni PS+ skočio je na 71,99€, Extra sada košta 125,99€ umjesto 99,99€, a Premium je skočio za 31 euro 151,99€. Dva mjeseca poslije, Sony nema grižnju savjesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira poskupljenje od američkog Barron’sa, PlayStationov šef globalnog marketinga Eric Lempel spušta loptu. “Željeli smo napraviti PlayStation Plus velikim. S rebootom prošle godine i uvođenja novog sistema razreda, puno kupaca prepoznalo je dodatnu vrijednost na PS5.”

Bocnuo je Xbox

“Kao praktički sve drugo u svijetu, trebali smo baciti pogled na cijene te ih prilagoditi uvjetima na tržištu. Sretan sam da mogu reći, da za razliku od drugih pretplata, u 85% svijeta nismo godinama dirali cijene. Dakle, ovo je bio prvi put da smo to napravili.”

Lempel nije ni pokušao ostati suviše diskretan bockanjem Xboxa, a potom je upitan za komentar Xbox Game Passa, a osobito za strategiju day-one lansiranja igara na toj pretplati.

“Sve se svodi na to što ćete dobiti u smislu vrste i kvalitete igara. Ne mogu komentirati što radi konkurencija, ali mi smatramo kako nudimo odličan katalog probranih igara, kao i druge značajke uz PlayStation Plus. Također, dali smo na izbor tri opcije, ovisno što želite, što je drugačije, ali je dobro odjeknulo među igračima.”

Trećina pretplatnika odlučila se na skuplje razrede PS+

Očito uvjeren kako je PS+ konkurentan i bez velikih lansiranja igara, Lempel dodaje kako se trećina PS+ pretplatnika odlučila na neku od dva skuplja razreda pretplate.

Lempel, koji navodno jako dobro kotira za novog šefa PlayStationa komentirao je i buduću strategiju PlayStationa te najavio možda i rekordnu blagdansku prodaju. O čemu smo više pisali ovdje.

Inače, još je dva tjedna preostalo do konačne implementacije eura na domaći PlayStation Store. Sony je posljednjih 10-ak mjeseci domaćim igračima besplatno produživao pretplatu, pa je utorak 13. 11. ujedno i datum kada će se brojni po prvi put upoznati s novim cijenama PlayStation Plusa.

Povezano