Vijesti

Sony pokušava povećati proizvodnju i opskrbu za PS5

Izvršni direktor Sonya Jim Ryan kaže da PlayStation pokušava povećati proizvodnju PS5, izvještava Nikkei o čemu smo kratko osvrnuli i jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoji nekoliko razloga zbog kojih je bilo teško doći do PS5”, rekao je Ryan.

“Opskrba pod korona virusom bila je komplicirana. Ponuda i potražnja za poluvodičima također su velike u cijelom svijetu i teško je doći do željene količine. Tražimo od naših dobavljača da nam omoguće povećanje proizvodnje koja će se ove godine pojaviti na tržištu” ,kaže Ryan.

Udruženje poluvodičkih industrija službeno je priopćilo da će prodaja čipova porasti za 8,4% u 2021. spram 2020.

I Sony i Microsoft oslanjaju se na AMD-ovu liniju čipova za napajanje svojih konzola. Izvršna direktorica AMD-a Lisa Su očekuje da će nestanak čipova potrajati tijekom prve polovice 2021, a situacija bi se trebala stabilizirati u drugoj polovici godine.

Bidenova administracija obvezala se revidirati opskrbni lanac odgovoran za nestanak čipova još u veljači, što bi trebalo otkriti i optimizirati slijepa crijeva industrije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano