Vijesti

Sony razvija čak 25 PS5 ekskluziva, Horizon Forbidden West je još uvijek u planu za ovu godinu

Povodom prvih 6 mjeseci PlayStationa 5 Wired se osvrnuo na prethodno razdoblje, ali i ono što nas tek čeka. Urednici jednog od najutjecajnijih američkih medija iz područja razvojnih tehnologija zadovoljni su s prvim igrama, oduševljeni su haptičkom vibracijom i bržim učitavanjima, a za njih je stvar prokomentirao šef PlayStationovih studija Hermen Hulst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Horizon Forbidden West? Nakon 8 mjeseci igrao sam ga jučer i bilo je poput predivnog poklona”, kaže Hulst koji s Guerillom još uvijek planira Horizon Forbidden West za ovu godinu. O novom Horizon pričao je i direktorica iz Guerille Angie Smets koja je opisala haptičku vibraciju – “kada se odlučite na stealth i zaronite u travu na kontroleru ćete osjetiti svaku njezinu nit”.

25 ekskluziva, od toga polovica novih IP-eva

Herman Hulst tvrdi kako samo PlayStationovi studiji u ovom trenutku imaju u razvoju čak 25 PlayStation ekskluziva, od čega su njih polovica potpuno novi IP-evi. U tu brojku ne ulaze igre poput one novog studija Heaven Jade Raymond i studija Firewalk gdje veterani iza Destiny igara rade na ekskluzivnoj multiplayer pucačini.

Ako uzmemo u obzir da Sony ima 14 studija to bi u prosjeku bilo nešto manje od 2 igre po studiju što ima smisla. Neki od njih su vjerojatno i PS VR 2 naslovi, a mi jedva čekamo saznati koji su to novi IP-evi. Toliko o tome da Sony više ne želi riskirati.

Što mislite na kakvim igrama radi Sony? Nastavke kojih serijala biste željeli?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano