Vijesti

Sony se još godinu ili dvije neće ozbiljnije posvetiti igranju iz oblaka

U zanimljivom intervjuu za The Telegraph šef PlayStationa Jim Ryan se osvrnuo na cijene igara, na God of War Ragnarok i ponudi igara za PS5 općenito. Više o svemu možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nama je jedan detalj upao u oko više nego drugi te smatramo kako zaslužuje posebnu pažnju. Jim Ryan je u istom intervjuu upitan i za igranje u oblaku.

Sony je jedan od pionira u igranju iz oblaka. Akvizicijom Gaikaia još 2012. godine krenuo je streamati igre, međutim, sasvim očito je kako PlayStation Now nije u fokusu kompanije te su ga prestigli Microsoft i Google, a uskoro će vjerojatno i Amazon.

“Lansiranje coluda na masivnoj skali, masivnoj poput brojki PlayStation konzola će se možda dogoditi”, neizravno je možda otkrio kako je glavni razlog serverska infrastruktura koji oni nemaju, a drugi imaju. “No na takvoj skali to nećemo napraviti sigurno još godinu ili dvije”, završio je misao.

Dakle, dobili smo svojevrsnu potvrdu kako ni u Sonyju nisu zadovoljni PlayStation Now rješenjem, a Ryan je nadodao i to kako daleko od svjetala reflektora i medija nastavljaju ulagati gomilu vremena i energije u cloud. Dojam je bio kako su odustali od tog načina igranja, ali to očito nije tako.

Podsjetimo se i kako su Microsoft i Sony ranije prošle godine objavili partnerstvo. Microsoft će sa svoje strane Sonyju pružiti serversku infrastrukturu za razvoj igranja iz oblaka, međutim, objava partnerstva tek je početak puta za Sony prema raširenijoj i kvalitetnijoj usluzi igranja iz oblaka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano