Sony slavi 30 godina PlayStationa s limitiranom PS1 kolekcijom konzola i dodataka

Osim remasterima i (pre)skupim novim konzolama te dodacima za istu, Sony će 30. godišnjicu PlayStationa proslaviti i s kolekcijom koju su kolekcionari čekali.

Standardni PS5 Slim, nadolazeći PS5 Pro, DualSense i DualSense Edge, PS Portal i neki dodaci dobit će svoja reizdanja u kultnoj PS1 sivoj boji.

“Nova ograničena izdanja dizajna odaju počast 30 prekrasnih godina igranja” navode iz Sonyja, pa nastavlja nabrajati sadržaje paketa kojima zasad nije izvjesio cijenu. A mogle bi biti poveće, barem u slučaju PS5 Pro izdanja.

Slavljenički PS5 Pro dolazit će s DualSense i DualSense Edge kontrolerima, stanicom za punjenje kontrolera i stalak ali neće imati ono što je nekoć imao originalni PlayStation – čitač diskova. On će se i u ovom slučaju morati kupiti odvojeno, ali u kutiji ćete ipak pronaći sivu masku za isti.

Limitirana izdanja

Tu su još i prigodni stickeri, poster (1 od 30 ukupno dizajnova), a nama najatraktivnije djeluje USB-C kabel s nastavkom za spajanje kakvog su nekoć imali izvorni PlayStation kontroleri. PS5 Slim imat će otprilike isti sadržaj, ali bez Edge kontrolera.

Sva izdanja su limitirana, a osobito je limitirano PS5 Pro izdanje i to u samo 12 tisuća i 300 primjeraka. Kažu kako je taj broj odlučen zbog relacije s originalnim danom i mjesecom izlaska – 3. 12. Cijena će sigurno biti paprena, ali s obzirom na količinu, rasprodat će se u rekordnom roku te će u budućnosti predstavljati priličnu kolekcionarsku vrijednost.

Cijela kolekcija izlazi 21. 11., prednarudžbe kreću 26. 9., ali i tu postoji caka. Budući da PlayStation Direct trgovina nije dostupna u Hrvatskoj, u našim trgovinama će se moći prednaručiti (samo) PS5 Pro konzola, PS POrtal i Edge kontroler, dok PS5 Slim i obični DualSense ostaju ekskluzivni za Direct trgovinu.