Vijesti

Sony u narednoj godini planira udvostručiti broj PS5 igrača

PlayStation 5 se prodao u preko 32 milijuna komada zaključno s krajem prošle godine. Odlična je to prodaja za novu konzolu, premda Sony nije potpuno zadovoljan budući da je ona dosad večinom većinom bila limitirana ograničenom isporukom poluvodiča i globalnim logističkim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tih 32 milijuna njih 7,1 otpada na posljednja tri mjeseca, što ukazuje na bitan rast, međutim, japanski gigant svjestan je većeg potencijala. Sony 2023. vidi kao godinu oporavka, nastojat će podizati isporuku u svim narednim kvartalima, a uspjehom će smatrati ako posljednjeg dana ožujka 2024. udvostruči broj prodanih petica.

Dakle, u fiskalnoj godini koja kreće 1. 4. Sony predviđa isporuku 30 milijuna konzola te ukupnu adopciju od blizu 70 milijuna igrača. Velike nade polaže u predblagdansko razdoblje ove godine u kojem želi ostvariti prodaju od otprilike 10 milijuna primjerka, javlja Tom Henderson na svom Insider Gamingu.

Jedan od načina da pospješi te ubrza proizvodnju je i nova izvedba PlayStationa 5, svojevrsna “slim” verzija. o kojoj smo već pisali. Manji i izgledom drugačiji PS5 potpuno će izbaciti čitač diska. On bi se potom prodavao odvojeno, hardverski bi to bio isti uređaj s identičnim performansama, a prototipi su navodno već podijeljeni internim studijima

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano