Vijesti

Sony želi da AI igra umjesto vas

Nizu Sonyjevih patenata (od kojih mnogi nisu zaživjeli u praksi) pridružio se jedan za koji vjerujemo da će ipak zaživjeti u nekakvom obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patent naziva Automatizirani način upravljanja umjetnom inteligenciju za izvršavanje specifičnih zadataka u igrama pojašnjava metodu koja radi upravo to. Umjetna inteligencija trebala bi pratiti kako igramo, pa primijenjeno i pokazati jednom kada preuzme kontrolu.

Ultimativni cilj bio bi kompletno replicirati ponašanje igrača koji bi nekada imao mogućnost tranzistore zamoliti da ga zamjene.

Sony je dao primjer kada bismo željeli pružiti kormilo umjetnoj inteligenciji. Ona bi preuzela kada bi nam nešto postalo preteško ili zamorno, poput grindanja određene radnje za trofej. Imamo i primjer u multiplayer igrama gdje bi nas AI mogao zamijeniti za neko kraće vrijeme, npr. kod odlaska na WC.

Prema patentu, AI bi mogao prepoznati i kada zaglavimo u nekakvoj zagonetci, a zatim bi retroaktivno pretražio internetsku bazu i vratio se natrag s video ili tekstualnim uputama kako nastaviti dalje.

Patent i detaljnija objašnjenja potražite ovdje. Bez obzira zaživi li, činjenica je to kako Sony ulaže veliki novac u razvoj umjetne inteligencije. Već nekoliko godina Sony otvara urede za razvoj AI diljem svijeta, tako da u narednim godinama očekujemo i prve značajnije primjene. I to ne samo u igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano