Vijesti

Sonyjev Helldivers 2 je golemi hit. Na servere ne stane više igrača

Izgleda da se Sonyju isplaćuje prvi veliki simultani izlazak svoje igre na PC-u i PlayStationu. Helldivers 2 je veliki hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos početnim tehničkim poteškoćama, ova kooperativna pucačina iz trećeg lica tokom vikenda još je jednom podebljala Sonyjev rekord na Steamu. God of War je do prije nekoliko dana bio najveći Sonyjev naslov na PC-u s vrhuncem od 74 tisuće istovremeno aktivnih igrača, a Helldivers 2 taj rezultat je tokom ovog vikenda udvostručio.

Sa 156 tisuća istovremeno aktivnih igrača, u nedjelju rano ujutro po našem vremenu bio je među 5 najpopularnijih naslova na Steamu, a u obaranju novog rekorda noćas su se ispriječili tehnički problemi.

Naime, kako navode developeri iz Arrowheada, noćas pod vrhuncom navale pokušalo se spajati po 20 tisuća igrača u minuti. Uspjeli su podignuti limit servera na maksimalno 360 tisuća istovremeno aktivnih igrača (što uključuje i ekipu s PS5), ali to je to i više nije išlo. Limit je dosegnut za samo pet i pol minuta.

Mnogi su izvisjeli, a navala koju nisu očekivali uzrokovala je i probleme s praćenjem napretka kod nekih igrača. Ispričavaju se te dodaju kako će sutra i u narednim danima nastaviti optimizirati i nadograđivati servere.

Upitna komunikacija

Rezultati su impresivni, ali ono što nije impresivno je komunikacija s igračima. Ne znamo je li do Sonyja ili je do developera, ali upozorenje uopće nije objavljeno na službenom Twitter profilu igre. Studio s igračima komunicira skoro pa isključivo preko privatnog profila šrefa i kreativnog direktora Johana Pilestedta.

Da očito postoji neki jaz u komunikaciji developera i izdavača ukazuje i jedan drugi njegov privatni post, u kojem poručuje da mu nije jasno zašto Sony ne otkriva brojke prodaje, ali procjenjuje da je “oko milijun”.

Igra

Povezano