Vijesti

Sonyjev napredni kontroler za osobe s poteškoćama zove se Access, imamo nove informacije

Ranije ove godine Sony je najavio tzv. Project Leonardo, izrazito prilagodljiv kontroler za igrače s invaliditetom. Danas, povodom Globalnog dana podizanja svijesti o pristupačnosti, otkrivene su nove informacije, službeno ime te je prikazano korisničko sučelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenog imena Access Controller, sastoji se od osam kružno raspoređenih standardnih PlayStation tipaka te analog palice za odabir smjera. Svaka tipka dolazi u nekoliko izvedaba različitih oblika za igraće s različitim poteškoćama, a ključna riječ je – modularno. Svaki dio Access kontrolera je promjenjiv i podložan konfiguracijama ovisno o potrebama igrača.

Igrači mogu rasporediti tipke i analog palice na način koji im odgovara, a potom ih dodatno konfigurirati kroz korisničko sučelje PS5. Istovremeno se mogu koristiti dva Access kontrolera i jedan DualSense, međutim, tu su i 4. 3.5mm AUX utora za spajanje drugih specijaliziranih dodataka za igranje te reprodukciju drugih proizvođača.

Kroz korisničko sučelje, kontroler i tipke mogu se dodatno konfigurirati i mapirati, a Sony na Blogu navodi i poseban toggle mod koji može omogućiti dodjeljivanje automatskih akcija, poput ubrzavanja u Gran Turismu 7 bez držanja R2.

Više o Access kontroleru pronađite na Blogu, a cijena i datum izlaska zasad nisu poznati. Više ćemo vjerojatno saznati iduću srijedu na velikoj PlayStation Showcase prezentaciji.

Povezano