Vijesti

Square Enix je izuzetno zadovoljan prodajom Final Fantasya 16

Unatoč sjajnim ocjenama, gdje Final Fantasy XVI drži čak 91 na Metacriticu, mjesec dana od izlaska igre igrači su podijeljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne toliko po pitanju transformacije u akcijski stil borbe, koliko po ponavljajućim questovima te naočigled zbrzanim nekim dijelovima igre, što je FF16 zamjerio i naš Luka (AlexY) u FFA recenziji. Gledajući ozračje po forumima i društvenim mrežama, dojma smo da je, barem donekle, igra podbacila po pitanju prodaje, što je Square Enix upravo demantirao.

Square Enix je IGN-u poručio kako je, uzimajući u obzir broj PS5 konzola, prodaja FF16 tu negdje u razini FF7 remakea, premda se prema odabiru riječi može zaključiti da je gruba prodaja ipak manja. Ali omjer vlasnika PS5 konzola i kupaca je otprilike sličan.

“S 38 milijuna isporučenih PS5 konzola, prodaja Final Fantasyja 16 premašila je tri milijuna prodanih primjeraka nekoliko dana nakon lansiranja”, stoji u izjavi. Svaki trinaesti vlasnik PlayStationa 5 kupio je FF16. Podsjetimo, remake sedmice u četiri mjeseca prodan je u pet milijuna kopija.

“Smatramo da su početni prodajni rezultati za Final Fantasy 16 izuzetno dobri i nastavit ćemo provoditi širok raspon inicijativa kako bismo potaknuli još više ljudi da ju igraju”, Square Enix poručuje za kraj.

Igra

Povezano