Vijesti

Square Enix je obnovio trademark kultne franšize. Smješe li nam se remasteri?

Iz naslovne slike možete naslutiti o kojoj se kultnoj franšizi radi. Tako je. Radi se o igrama Fear Effect i Fear Effect: Retro Helix za koje svi, vjerujem, znate. Samo se prisjetite Hane i Rain i ponešto eksplicitnih scena samo za “odlikaše”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno malo vas zna da je izašao još jedan nastavak pod imenom Fear Effect Sedna koji se odmetnuo stilom igranja (izometrijskom kamerom umjesto Resident Evil stilom fiksnih prerenderiranih pozadina) te ocjenama (poprilično negativne u odnosu na visoke ocjene PS1 klasika).

Mislilo se da će tu stvarno biti kraj serijalu, no 2017. je najavljen Fear Effect Reinvented koji je trebao biti svojevrsni remake prvog nastavka. Osim tadašnje najave nije se pustilo ništa od informacija, pa se špekuliralo da je projekt obustavljen. Developeri Forever Entertainment su opovrgnuli glasine, ali o tome se pisalo 2018. godine. I nakon toga opet ništa. Sve dok se nije pojavio U.S. trademark koji je Square Enix obnovio na ime Fear Effect i Relic Strike i to 20.4., a dan poslije u Australiji.

Taj potez je opet probudio višestruka nadanja i nagađanja. Neki se nadaju da to znači da je Reinvented živ i da se naveliko radi na remakeu, drugi se nadaju nekom novom nastavku, a treći očekuju reizdanja odnosno remastere za novi PS+. Tome ide u prilog činjenica što Square Enix obnavlja trademark za podosta svojih starijih igara koje očito kani reizdavati. Chrono Cross je to doživio, obnovljen je trademark i za Valkyrie Profile itd. Vjerojatno treba namaknuti lovu za Final Fantasy XVI ili drugu epizodu FFVII: Remake. Što će točno značiti obnovljen trademark za Fear Effect? Ostaje za vidjeti. Nadajmo se najboljem unatoč iskustvima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano