Vijesti

Square Enix se u 2022. okreće NFT-ovima i blockchainu

Nakon oblaka negativnosti i pesimizma koji se nadvio nad Ubisoftom, ali i drugim kompanijama koje su odlučile ispitati tržište, Square Enix otkriva da i oni žele uskočiti na neslavni trend NFT-ova i blockchain tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je to njihov predsjednik Yosuke Matsuda u novogodišnjem pismu svojim zaposlenicima. Kako kaže, 2021. obilježili su NFT-ovi, kripto valute i cloud igranje. Matsuda vjeruje kako bi se prije komercijalizacije NFT-ova tržište trebalo umiriti, odnosno cijene virtualnih dobara s jedinstvenim tokenom (NFT-om) trebale bi se normalizirati, a špekuliranje previsokim cijenama marginalizirati. Smatra kako će se to dogoditi širom adopcijom tržišta.

Matsuda u normaliziranju tržišta NFT-ova vidi priliku za samoodrživi rast igara. Priznaje kako su igrači većinski iskazali nezadovoljstvo prema novim trendovima, ali istovremeno vjeruje kako postoji baza ne-tradicionalnih igrača kojima bi odgovarao model “igraj kako bi doprinio”.

Prilika za modere

Pritom pruža dosta dobar primjer koji čak i ima smisla u kontekstu NFT-ova. Profitirati bi mogli moderi i oni koji stvaraju dodatnu vrijednost igrama, a posljedično i ostali igrači te same igre koje će konzistentno dobivati novi sadržaj kreiran od strane igrača.

Prije nego ga postavimo na žrtvenu lomaču, istaknimo tri zaključka Matsudinog novogodišnjeg obraćanja:

  • Ne spominje se burza assetima poput Ubisoftovog Quartza
  • NFT-ovi kao prilika za rast igara sadržajem generiranog od strane igrača
  • Ne žele ukloniti tradicionalno igranje

Povezano