Vijesti

Sramotno: EA i DICE konačno su odustali od Battlefielda V

Zašto “konačno”? Jer potezi koje su developer DICE i izdavač EA vukli nakon izlaska Battlefielda V bili su samo jedan veliki alibi, a Battlefield V ćemo pamtiti kao igru koja je unazadila serijal i koja se u ovakvom izdanju nije trebala dogoditi. Oboje su odustali od igre već davno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Battlefield V je unatoč zabavnom i relativno kvalitetnom gameplayu izašao kao igra kojoj kronično nedostaje sadržaja, a dostupne mape kvalitetom su zaostajale za prošlim igrama te danas ne možemo ni za jednu mapu reći da će nam ostati u sjećanju.

Od udarne AAA igre do mediokriteta

U usporedbi s Call of Duty Black Ops 4 i Modern Warfareom (op. a. CoD serijal mi je uvijek bio manje drag) Battlefield V po količini sadržaja izgleda kao igra od 30-40 dolara koju bismo kupili tek na nekoj akciji. Nakon nekoliko paketa dodatnih mapa i modeova nećemo pamtiti apsolutno ništa. Osim Firestorma kao najgoreg battle royale iskustva današnjice.

Posljednja ekspanzija Tides of War s prerađenim kultnim mapama poput Wake Islanda sa sobom je donijela dašak optimizma i nadu kako u Battlefield V stižu bolji dani i scenarij poput onog iz Battlefronta 2 koji je danas fantastična igra. Ali ništa od toga. DICE i EA upravo su objavili kako ovog ljeta stiže posljednji paket sadržaja. Nakon čega su gotovi s Battlefieldom V.

Za ljetnu nadogradnju nemamo nikakve informacije, osim kako je kodno ime nove mape “Libya”. Dakle, BFV se još jednom vraća u Afriku, a osim mape (ili mapa?) u igru bi trebalo stići i nekoliko novih oružja te neke sitne gameplay promjene koje bi trebale zapečatiti Battlefield V jednom zauvijek.

Najgora igra u povijesti danas bolja od Battlefielda V

Da nam je netko 2017. godine nakon najgoreg izdavanja neke igre u povijesti – Battlefronta 2 rekao da će tri i pol godine kasnije ta igra biti aktivnija i bolja od novog Battlefielda ne bismo mu vjerovali.

Battlefield V ipak nije toliko loša igra kao što biste mogli dobiti dojam nakon čitanja ovog teksta, ali općenito gledano u cjelini radi se o velikom razočaranju i stagnaciji koja se osjeća kao korak unatrag u odnosu na Battlefield 1.

Ako žele ponovno pridobiti nekada veliku i glasnu zajednicu Battlefield igrača, DICE i EA trebat će s novim Battlefieldom uvesti značajne promjene. Battlefield serijalu treba “Battlefield 3”. Odnosno revolucija, novi smjer i nova energija. Battlefield ne može i ne smije biti prosjek. Točka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano