Vijesti

Stadia se gasi, a najsretniji su oni koji su najviše igrali na njoj

Još od 2019. poslije izlaska mnogima je bilo jasno da će Stadia doživjeti sudbinu gomile drugih Googleovih proizvoda. Da se ova platforma za streaming igara gasi jučer je konačno i službeno potvrđeno, međutim, iako Stadia kroz 3 godine nije stekla masovnost kojoj se div iz Kalifornije nadao, činjenica je da su na njoj igrali brojni zadovoljni igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ne toliko zadovoljni izborom igara i posebnim iskustvima koje je Google ispočetka obećavao, koliko su oni najvjerniji bili zadovoljni kvalitetom igranja. Googleova tehnologija za streaming je najkvalitetnija u industriji, stoga ni ne čudi što je najbolja platforma za igranje Cyberpunka 2022 na launchu bila upravo Stadia. Na PC-ju se Cyberpunk izvodio zadovoljavajuće samo na snažnim PC konfiguracijama, a skoro pa nikako na svim Xbox i PlayStation konzolama.

Tri godine besplatnog igranja

Nikad nećemo saznati koliko je Stadia zapravo imala korisnika, ali na Redditu ih je bilo poprilično aktivnih i vokalnih. Upravo tamo godinama pratimo iskustva iz prve ruke, budući da Stadia nikad nije bila dostupna u Hrvatskoj. Iako tužni, gašenje Stadie najveće fanove ipak neće ostaviti nezadovoljnima.

Naime, Google je obećao kompletan povrat novca na sav kupljeni hardver i igre. Što će nekima od njih najednom donijeti stotine, a najzagriženijima i tisuće dolara povrata. “Ovo je kao da sam tri godine štedio”, piše jedan od njih. I u pravu je. Efektivno gledano, Stadia je svima njima donijela tri godine besplatnog i ugodnog igranja najdražih im naslova.

A Stadia je imala većinu najpopularnijih multiplatforma. Kako i nebi, izdavači i developeri su je obožavali, jer Google nije štedio. Na desetke milijune dolara je plaćao dostupnost naslova poput Red Dead Redemptiona 2, Valhalle i Cyberpunka, navodi Jason Schreier.

ffa anketa

Jeste li očekivali ovako brzi kraj za Stadiu?

  • Da 62%
  • Ne 38%
Hvala ti 🎉

Većina zadovoljnih igrača s nenadanih stotinama eura u džepu sada će se prebaciti najviše na GeForce Now, a zatim i na Game Pass Ultimate i Amazon Luna, pišu u komentarima. Mnogi od njih sada mogu složiti i jako dobro PC računalo, ili kupiti konzolu po izboru. Nakon gašenja Stadie nema nezadovoljnih, čini se.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano