Vijesti

Stalkera 2 neće biti na Xbox Showcaseu

Znamo da ukrajinski GSC Game World studio jako dobro surađuje s Microsoftom, s kojim ima dogovorenu ekskluzivnost Stalkera 2 za Xbox te dolazi i na Game Pass, stoga smo ga očekivali sutra na Xbox Games Showcaseu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, premda inače ne potvrđuje svoje prisustvo na prezentacijama, developeri su ovaj put napravili iznimku, Na Steamu su jednom fanu odgovorili kako GSC sa Stalkerom 2 neće biti ni na jednoj od lipanjskih prezentacija, pa tako ni na XGS-u.

Kažu da će se službeno obratiti u narednim mjesecima, a nama se prilično realnim čini još jedna odgoda. Naime, Stalker 2 smo trebali igrati još prošle godine, a onda je nastupio Putin. U jeku rata, premda su se brojni GSC-ovi zaposlenici pronašli na prvim crtama, razvoj je nastavljen, no više nismo sigurni koliko je realan izlazak prije 2024.

S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chernobyl ima i drugih problema, poput ruskih skupina hakera koji su nakon godine i pol pokušavanja konačno uspjeli u svojem naumu te sada imaju jedan razvojni build igre. Studio je brzo prepoznao problem i zakrpao propust, ali je odbio platiti otkupninu, pa je igra već procurila na mračni dio interneta.

Igra

Povezano