Vijesti

Star Wars Outlaws je najpopularniji prikaz ovog Summer Game Festa. Devovi žele isporučiti igru bez ikakvih ograničenja

Za jednog igrača. Kvačica. Open world? Kvačica. Ne igramo ni kao Jedi ni kao vojnik? Kvačica. Sve o Ubisoftovom Star Warsu zvuči sjajno, a kako smo se uvjerili jučer, tako i izgleda. Prve reakcije na Star Wars Outlaws su bolje nego što se itko nadao, a vjerujemo i da je sam Ubisoft iznenađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Star Wars Outlaws tako broji više pregleda nego ijedna druga igra prikazana u posljednjih nekoliko dana. U samo 14 sati, gameplay prikaz približio se dva milijuna pregleda, više nego Starfield i Assassin’s Creed Mirage zajedno.

Ubisoft i njegov Massive studio uspješno su nam prodali priču, odnosno fantaziju, oduvijek smo seželjeli izgubiti u tamo nekoj galaksiji. I premda je EA-ov Star Wars Jedi na papiru open-world, ovo je nešto drugo. “Puna sloboda, da radite ono što želite u punom smislu tog značenja”, Eurogameru pojašnjava game director Mathias Karlson.

“U jednoj jedinoj igri, da doslovno sjedite u kantini, pa odlučite pokupiti zadatak, napustiti grad pješice, sjesti na speeder, provozati se otvorenim krajolicima, pa vas možda nešto omete… Kasnije odletite u svemir, možda skočite u hiperprostor, a možda na nekoj drugoj lokaciji odlučite ispuniti zadatak. To je ono što ovu igru čini jedinstvenom. Ne samo kao Star Wars igru, nego kao iskustvo potpuno otvorenog svijeta.”

Bez ograničenja

Developeri iz Massivea otkrivaju tri temeljna stupa dizajna Outlawsa. To su gusto naseljeni i živi gradovi, golema raznolika prostranstva, a zatim i svemir koji predstavlja “unosne, ali i riskantne mogućnosti”.

Jedan zadatak krene po krivu i Kay se pronađe na pogrešnoj strana. Sugerira se kako joj je ucijenjena glava, a kako bi započela novi život, isplanirat će dosad neviđenu pljačku koja će je, u najboljem slučaju, ostaviti s dovoljno kredita. A u najgorem… Dakle, tipična odmetnička Star Wars priča, nešto o čemu smo dosad slušali u brojnim SW ostvarenjima, ali nikad doživjeli iz prve ruke. Kay i Nixa pratit ćemo na putu rasta, od ničega do… svačega? I da, ono su u traileru zaista bili Han Solo i Jabba the Hut.

“Cilj je isporučiti iskustvo sa što manje ograničavanja, kao što ste vidjeli u gameplay prikazu, želimo ispuniti to obećanje”, poručuju iz Massivea. Hoće li uspjeti u tome, saznat ćemo u 2024.

Ubisoft Forward najave i prikazi

Igra

Povezano