Star Wars Outlaws razočarao prodajom, uskoro izlazi na Steamu

Unatoč solidnim ocjenama i rekli bismo, po našem dojmu, relativno dobrom prodajom, Star Wars Outlaws ipak nije ostvario prodajni rezultat kakvom se Ubisoft nadao. To je utjecalo i na pad cijena dionica, pa počujmo što ima za reći francuski izdavač.

“Unatoč solidnim ocjenama (Metacritic 76) i ocjenama korisnicima na launcherima Ubisoft Connect i Epic (3,9/5) koji ukazuju na autentično Star Wars iskustvo, početna prodaja Star Wars Outlawsa pokazala se slabijom od očekivane”, stoji u financijskom izvještaju.

Ubisoft vjeruje kako je jednim dijelom i do performansi te određenih slabijih dijelova igre, poput početnih stealth dionica, stoga je Massive Entertainmentu omogućio sredstva za daljnji razvoj i poliranje što će, vjeruju, poboljšati prodaju.

Ono što će utjecati na prodaju svakako je i nagli zaokret ophođenja prema Steamu. Nakon što je jučer odlučio da će izdati Assassin’s Creed Shadows na toj platformi prvog dana prodaje, sada je i Star Wars Outlaws dobio tamošnji datum izlaska. Na Steamu izlazi 21. 11. usporedo s prvim story DLC-om Wild Card.