Vijesti

Starfield će se na Xbox konzolama izvoditi u 30 FPS-a

Na noćašnjoj 45-minutnoj prezentaciji Starfielda šef Bethesde nije govorio o tehničkim detaljima Xbox verzije, ali je zato otkrio više IGN-u netom nakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da neće biti iznenađenje, s obzirom na naše prethodne igre, na što smo se odlučili. Uvijek biramo te ogromne otvorene svjetove i potpuno dinamične hiper detalje u kojima se svašta može dogoditi. Na Series X je u 4K, a na S je u 1440p, a zaključavamo ga na 30 jer želimo te detalje. Želimo sve te stvari. Ne želimo ništa žrtvovati”, poručio je Howard.

Šef Bethesde tako je uspio kao uspjeh prezentirati odluku da isporuči Starfield u manjem broju sličica u sekundi nego što je to nekada obećavao šef Xboxa, kada je tvrdio da će s novim Xbox konzolama igranje u 60 FPS-a postati standard. Podsjećamo, poslije Redfalla Starfield će biti druga first-party Xbox konzolaška ekskluziva u kratko vrijeme zaključana na 30 FPS-a.

Nikako ispod 30 FPS-a

Pritom Bethesda neće ponuditi na izbor dva grafička moda, od kojih bi jedan prioritizirao performanse nauštrb rezolucije. Međutim, Howard je uvjeren kako na konzolama Starfield neće padati ispod 30 FPS-a. Kaže da Starfield ponekad dogura i do 60 FPS-a na konzolama, a najčešće je “daleko iznad” 30 FPS-a, međutim, u takvoj situaciji najbolje je zaključati FPS na 30. “Prvog dana bit će to najglađa, najkonzistentnija igra koju je Bethesda ikada izdala”, uvjeren je Howard.

Starfield izlazi 6. 9. za PC te Xbox Series X i S konzole, a od prvog dana bit će dostupan na Game Passu. Međutim, ako se odlučite kupiti skuplju Premium izvedbu, Starfield ćete igrati već od 1. 9.

Igra

Povezano