Vijesti

Starfield, Indiana Jones, Sea of Thieves i drugi na PS5. Microsoft ovih dana odlučuje o otvaranju multiplatformu

Unatoč relativnom uspjehu Game Passa, strategija Xboxa ne zadovoljava najbogatiju kompaniju na svijetu. Microsoft ne zarađuje koliko bi trebao s obzirom na golema ulaganja, na što posljednjih tjedana skreću pažnju gotovo svi novinari bliski kompaniji. Microsoft bi uskoro trebao otkriti novu strategiju s kojom će se okrenuti multiplatformu, a s tim na umu stiže nekoliko velikih najava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Tom Warren na The Vergeu, možda i najbolje upućeni novinar u zeleni tabor, nadolazeći Indiana Jones navodno će biti prvi veliki AAA naslov koji simultano izlazi i na drugim konzolama osim Xboxa. Upravo iz tog razloga mogla bi uslijediti odgoda do iduće godine.

“Točan datum izlaska i platforme za igru Indiana Jones and the Great Circle mogao bi se promijeniti, osobito jer Microsoftov novi pristup za više platformi još uvijek nije skroz zgotovljen”, poručuje Warren.

Microsoft, dodaje, upravo ovih dana odlučuje koje naslove će raširiti na PS5 i novi Switch. Prošlog mjeseca prikazani Indy sve je izvjesniji u tom kontekstu. Ako ne simultano, onda na druge konzole dolazi jako brzo nakon izlaska. Do proljeća, dakle u narednih mjesec ili dva, vrata će odškrinuti popularni Sea of Thieves i Hi-Fi Rush, o čemu smo pisali ovdje i ovdje.

Prije Microsofta, Indiana Jones je planiran kao PS5 igra

Inače, Indianu Jonesa je Bethesda od samog početka planirala kao multiplatform naslov. Potom je uslijedila akvizicija Microsofta, a premda je šef Xboxa Phil Spencer u javnosti agitirao stavu kako su ekskluzive loše za industriju, tada je došlo do naglog zaokreta.

Kasnije smo u procurenim emailovima saznali da je istovremeno privatno zagovarao skroz drugačiji stav. Kasnije je Starfield izašao kao Xbox ekskluziva, a ako je vjerovati Jezu Cordenu s Windows Centrala, a čovjek je praktički neslužbeni glasnogovornik Microsofta, upravo Starfield bi mogao uslijediti na PS5. I to brže nego što biste očekivali.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano