Vijesti

Starije igre bit će veliki adut PlayStationovog Game Passa

Tzv. Project Spartacus Sonyjeva je ambicija konkurencije Micorosoftovom Game Passu. Bit će nova razina PlayStation Plusa, javna je tajna i planira se za proljeće, a sada se o njemu raspričao pouzdani novinar Jeff Grubb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bliži se stvarnom pokretanju, nešto će se vjerojatno dogoditi do kraja ovog mjeseca. To nešto ne mora nužno značiti javno pokretanje, ali bit će to interna prekretnica”, ispričao je Grubb u svojem podkastu Grubbsnax, zatvorenom iza paywalla, a prenosi VGC.

Grubb kaže kako će PlayStationov Game Pass imati tri razine pretplate. Cijene ne moraju nužno biti točne, još nisu definirane, ali spominje 10 dolara za bazičnu pretplatu, 13 dolara za pretplatu s dodacima i 16 dolara mjesečno za najvišu razinu pretplate.

Streamanje igara samo u najskupljoj pretplati

Najskuplja razina pretplate ipak neće imati PlayStation ekskluzive od prvog dana, ali one bi imale free trial poput EA Playa. Zato će imati igranje iz clouda i klasične igre, za što Grubb baš i nije mogao objasniti što je, ali kaže da se interno o njima pričao kao golemoj stavci. Hoće li Sony ponuditi baš sve starije igre s prethodnih konzola unutar jedne usluge? Znamo da postoje patenti za njihovu emulaciju na PS5.

Srednja razina pretplate bit će nasličnije onome što je sada PS Now (bez streamanja igara) s 300-ak igara, a početna razina bit će sadašnji PlayStation Plus koji će nuditi sve što je nudio i dosad – besplatne igre svakog mjeseca, spremanje save pozicija u cloud te igranje online.

Cijene koje je naveo Grubb, a koje, napominjemo, nisu definirane i spominju se tek kao predlošci, su veće od konkurenta Game Passa, a naočigled nude manje. Game Pass za 10 dolara mjesečno nudi hrpu igara i sve first party naslove od prvog dana, međutim, nove PlayStation pretplate mogle bi biti konkurentne potencijalnim godišnjim pretplatama, koje su u pravilu znatno jeftinije od onih za jedan mjesec.

Povezano