Vijesti

Saznali smo sve o Forzi Horizon 5: Proteze umjesto udova, dizajnerska oblekica, stotine automobila…

Nakon što su se malo smirile strasti i uzbuđenje nakon sinoćnjeg reveal trailera, počele su izlaziti dodatne informacije o Forzi Horizon 5. Prva među njima se dotiče kreacije vlastitog lika, odnosno avatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojem avataru ćete između ostalog moći staviti proteze umjesto normalnih udova, iako zaista ne vidim svrhu te mogućnosti? Moći ćemo si davati i nadimke, a ja se najtoplije nadam da će biti ponuđena opcija attack helicopter, koju sam prošle godine vidio negdje i oduševio se. Frizura i boja kose su standardi, kao i raznolike glasovne opcije. Mukotrpno skupljene novce ćemo moći spiskati i na oblekicu, gdje očekujem poznata dizajnerska imena.

No osim detalja oko kreiranja avatara, dobili smo pregršt drugih informacija. Pa krenimo redom:

  • Horizon Story – duboka kampanja kroz koju ćemo se boriti protiv mnoštva protivnika i utjecati na ishod misija drugih igrača
  • Forza LINC – Umjetna inteligencija koja prati napredak u igri te pomaže što boje se povezati s drugim igračima
  • EventLab – alat za kreiranje staza, ali i kompletnog natjecanja, kako bismo utrkivanje prilagodili svojim preferencijama
  • Horizon Open – PvP opcija kroz koju će se igrači moći međusobno natjecati kroz utrke, mini-igre, driftanje, Eliminator (Battle-Royale mode) ili jednostavno kružiti zajedno mapom i diviti se krajoliku
  • Horizon Tour – PvE turnirsko natjecanje, gdje se veći broj igrača natječe u više utrka jedni protiv drugih, ali i protiv AI driveatara
  • Uređivanje automobila – još detaljnije i kompleksnije uređivanje, s hrpom felgi i raznih dodataka. Nadam se da će se ugledati na NFS serijal.
  • Kudos – odnosno pohvala – reputacija kojom se nagrađuje druge igrače za dobre poteze ili fair play vožnju
  • Gift Drops – višak automobila u garaži će se moći urediti i poslati članu zajednice kao poklon (bit će dostupno više stotina automobila)

Xbox Series S verzija će se izvoditi u 1080p pri 30 FPS-a, dok će Xbox Series X pogurati na 4K i 30 FPS-a. Obje konzole će imati i performance mod koji će se izvoditi na 60fps-a. Ray tracing će biti omogućen u Forzavista modu, kako bi automobili izgledali što realističnije.

Forza Horizon 5 će podržavati cross-play i cross-save unutar cijelog Microsoft eko-sustava – Xbox Series X/S, Xbox One, Windows 10 PC i Xbox Cloud Gaming. Steam verzija će podržavati cross-play, no ne i cross-save opciju. Za kraj, još jednom zaista spektakularan gameplay trailer.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano