Vijesti

Stiglo je ažuriranje za PS5 i donijelo je dva velika iznenađujuća poboljšanja

Svi znamo da od danas možemo spremiti PlayStation 5 igre na eksternu memoriju. Jasno da te iste igre ne možemo igrati s istih, ali barem možemo sve pohraniti i onda samo prebaciti na PS5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dva ili čak tri iznenađenje odnose se na HDR, HDMI i 120Hz poboljšanja. Konačno je od sada moguće HDR postaviti na automatske postavke što znači da će konzola i TV sami prepoznati je li sadržaj koji pokrećete HDR ili nije. Do danas smo sadržaj koji nije u HDR-u ručno morali rihtati preko televizora. Dakle – imate namještene HDR postavke na TV-u, a igrate non HDR igru – PS5 je i dalje sve prikazivao kao da imate HDR što je rezultiralo u nekim igrama čudnim bojama i osjećajem ispranosti. Zapravo je dosta nevjerojatno da smo za ovakvo nešto morali čekat patch.

Druga stvar koja će mnogima učiniti igranje ugodnijim je podrška za monitore s 120Hz panelima. Sad konačno možete u samom meniu konzole uključiti opciju za 120HZ-a. Nažalost, zasad je 120FPS-a podržano samo za 1080p monitore. Update nije donio podršku za 1440p/120FPS-a panele.

I treća jako korisna stvar je One-Touch-Play, što znači da možete namjestiti da PS5 automatski odmah upali i TV, a ako to ne želite, opciju konačno možete isključiti. Također je moguće namjestiti da PS5 ode u Rest Mode kad ugasite TV.

Ažuriranje je dostupno za skidanje i teži nešto malo više od 930MB-a. Napomenut ćemo samo da je stiglo ažuriranje i za DualSense, ali ne znamo točno koja poboljšanja donosi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano