Stižu 3 nova patenta od strane Nintenda

Izgleda da patenti malo po malo oblikuju informacije o tome kako će Nintendo NX funkcionirati i koje bi značajke mogao imati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na NEOGaf-u se pojavio topic o tome kako su danas objavljeni patenti koje je Nintendo aplicirao još u Siječnju ove godine. Na slikama patenata se sada baš mogu uočiti kontroleri koji će se moći odvajati i spajati na uređaj koji izgleda kao tablet sa obje strane kako bi proširivali opcije kontroliranja. Dodatna značajka je to da će svi odvojivi elementi imati minimum elektrike, ako i uopće jer će se sva detekcija obavljati preko infracrvenog sučelja koje se nalazi u tijelu “tableta”. Nešto kao što već ima Circle Pad Pro za Nintendo 3DS. Evo kako patenti izgledaju na slikama:

Drugi patenti se uglavnom nastavljaju na patente koji su objavljeni već prije, a bavese gesturama ruku odnosno prstiju. Tako se na slici može vidjeti pomicanje prsta u stranu kao znak promjene direkcije operacije. Uz tu sliku ispod se nalaze prošli prikazi patenata koji koriste gesture ruku kao input informacija.

Naravno, to ne znači da će ovi patenti u 100%-tnom obliku zaživjeti u stvarnosti i da će svi biti iskorišteni, ali su dobar uvid u to u kojem smjeru ide Nintendo sa svojom budućom konzolom.