Vijesti

Što smo danas doznali o PS5, a Sony nam nije ranije otkrio?

PlayStation 5 je fantastična konzola. Budite sigurni u to i uživajte u PS5 konzoli jednom kada je kupite. No, neke nam stvari Sony nije rekao, a nekome će biti bitne kod odluke o kupnji konzole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. PS5 nema “Quick Resume” opciju

Ovo je možda čak najveći šok koji nas je iznenadio. PlayStation 5 (barem ne na launchu) nema toliko spominjani “Quick Resume” feature. To znači da nema onog brzog prebacivanja iz igre u igru, nego to znači da i dalje igre moramo u potpunosti ugasiti i onda pokrenuti drugu.

Kako funkcionira “Quick Resume ” na XSX konzoli?

Osim što se možete u roku od 5-15 sekundi prebaciti na drugu igru, ne morate spremati poziciju ili doći do checkpointa da biste nastavili tamo gdje ste stali. Ovdje vidite kako Quick Resume nije limitiran na samo dvije igre, već se možete prebacivati između nekoliko igara.

Nadamo se da će PS5 ovo dobiti s firmware ažuriranjem.

2. PS5 igre ne možete spremiti na vanjski SSD/HDD pa ih kasnije prebaciti na PS5

Dakle, trenutno nema načina da na PS5 spojite eksterni HDD ili SSD disk i njega držite kao cold storage za PS5 igre. Naravno da nitko nije očekivao da ćemo pokretati PS5 igre s vanjskog HDD-a, ali je stvar u tome da ne možemo tamo igre ni spremiti, pa ih samo prebaciti na PS5 kad to želimo. Na XSX možete naravno priključiti eksternu memoriju.

3. Nema spremanja Save pozicija na USB

Nije ovo strašno, ali kako napraviti backup PS5 save pozicija? Pa, vrlo jednostavno ako imate PS+. Onda sve “dižete” na cloud. Što ako nemate PS+? Ništa onda od backupa. Kao što znate – na PS4 možete spremiti sve na USB.

Nadamo se samo da će Sony i to kasnije riješiti nekakvim ažuriranjem.

4. PS5 SSD ima 667GB iskoristivog prostora

Kao što znamo, PS5 SSD ima 825GB, no za krajnje korisnike dostupno je 667GB. Ostalih 158GB rezervirano je za sustav i vjerujemo buduća ažuriranja. Trenutno nije moguće nadograditi PS5 SSD-e, ali bit će u budućnosti.

5. Kradem Hrvoju posao, ali čini se da su PS5 brzine downloada odlične

Zadnja stvar koje se previše ne spominje, no čini se da PS5 puno brže skida i naravno instalira igre nego što to radi PS4 konzola. Naš Fenix (Hrvoje) detaljno testira PS5 i ovo će moći potvrditi, ali dok to ne bude tako, vjerovat ćemo Nibelu.

Ako još nešto zanimljivo saznamo, članak ćemo nadopuniti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano