Vijesti

Sud je presudio: Microsoft smije kupiti Activision Blizzard

Krajnji rok postavljen na 18. 7. počeo se približavati, Microsoft je opasno visio, ali sud u SAD-u je konačno presudio. Tamošnja agencija za regulaciju tržišta nije uspjela dokazati kako će akvizicija negativno utjecati na tržište i sutkinja je presudila u Microsoftovu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Microsoftova akviticija Activisiona opisanja je kao najveća u povijesti tehnološke industrije i kao takva zaslužila je da ju se pomno preispita. Preispitivanje se isplatilo utoliko što se Microsoft pismeno, javno i na sudu obvezao da će Call of Duty na PlayStationu 10 godina biti ravnopravan s Xboxom”, započela je čitanje presude sutkinja Jacqueline Scott Corley.

“Sklopljeni su ugovori s Nintendom i sklopljeno je nekoliko sporazuma koji bi po prvi put donijeli Activision sadržaj u servise za igranje iz clouda. Odgovornost ovog suda u ovom slučaju je uska. Treba odlučiti treba li, bez obzira na sve trenutne okolnosti, spajanje biti zaustavljeno ili čak prekinuto do administrativnog rješenja FTC-a.”

Iz svih tih razloga, sud smatra da FTC nije dokazao da bi ovo konkretno spajanje u ovoj specifičnoj industriji moglo značajno utjecati na tržišno natjecanje. Naprotiv, dokazi upućuju da će još više igrača moći pristupiti Call of Dutyju i drugim Activisionovim sadržajima. Stoga se prijedlog za određivanje privremene mjere ODBIJA.”

Microsoft sada može kompletirati akviziciju, ali isključivo ako nekako razjedini svoje poslovanje u Ujedinjenom kraljevstvu, koje je zabranilo akviziciju. Međutim, ovim trakavica još nije završena. FTC je već najavio svoje iduće korake, pa očekujte žalbu i nova ročišta.

AŽURIRANJE VIJESTI: Nakon pozitivne odluke suda u SAD-u, veliki preokret i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tamošnja CMA i Microsoft su odlučili nastaviti razgovore i pronaći pozitivno rješenje. O svemu više ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano