Vijesti

Sve više devova se žali da im Sony ne dopušta popuste na PS4

Jeste li ikada primijetili kako neke igre imaju debele popuste na svim mogućim platformama, a na PS4 ne? Vjerojatno jeste. Kako bi ostvarili maksimalnu prodaju developeri i izdavači sinkroniziraju sniženja na svim platformama, ali Sony nekada ne želi slušati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja u nizu takvih igara je relativno nepoznata indie igra Return of the Obra Dinn, developera znatno poznatijeg Papers, Please. Return of the Obra Dinn je snižen za 50% na svim platformama osim PS4. Zašto?

Na Reseteri je član Akumatica brzo iskopao slične tweetove drugih indie developera. Jednog od developera tako su iz Sonyja odbili porukom kako su preuzauzeti da njegovu igru prvog dana prodaje stave za nižu cijenu od planirane. Rezultiralo je to katastrofalnim prodajnim rezultatima, znatno lošijim od onog na Xboxu i samo 5% od ukupne prodaje na Nintendo Switchu.

Jedan od developera objasnio je problem. Indie developeri ne mogu staviti popust na svoju igru kada oni to žele. Sony vas prvo mora pozvati na tematsku rasprodaju, a tek onda možete staviti popust. Jedan drugi mali developer čak je naveo kako rasprodaje čine 90% njihovog prihoda, a ako vas Sony ne pozove na rasprodaju to je veliki problem.

Naravno, ako ste veliki izdavač poput 2K ili Konamija, možete na svoju igru nalijepiti 50% popusta već nakon dva tjedna. Koji kriterij je na snazi za male i relativno male igre? To nitko ne zna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano