Svi zaposlenici napustili izdavača Straya, Outer Wildsa i drugih hitova. Što će biti s Control 2?

Cijeli tim Annapurna Interactivea, izdavača indie hitova kao što su What Remains of Edith Finch, Outer Wilds, Stray i Cocoon, napustio je tvrtku i to netom nakon što je matični Annapurna Pictures dogovorio izdavanje i financiranje Remedyjevog Controla 2.

Kako piše Bloomberg, zaposlenici su bili u pregovorima s matičnom tvrtkom Annapurna Pictures o potencijalnom izdvajanju. No, nakon što je osnivačica i vlasnica Megan Ellison povukla podršku za taj plan, predsjednik i suosnivač Nathan Gary podnio je ostavku, a potom su uslijedili i svi ostali zaposlenici.

Control 2 nije upitan

Sve to izazvalo je paniku među neovisnim razvojnim studijima koji su sklopili ugovore s Annapurnom o izdavanju svojih igara, budući da trenutno nemaju jasne informacije hoće li njihovi ugovori biti ispoštovani. A radi se o desetinama naslova, čiji dogovori nisu bezazleni te, između ostaloga, uključuju i financiranje.

Unatoč svemu, glasnogovornik matične Annapurne izjavio je da će tvrtka nastaviti raditi na svim projektima i partnerstvima koja su u tijeku. Zaposlenike će zamijeniti s drugima te će, kažu, ispoštovati sve dogovore. Vlasnica dodaje kako je prioritet podrška razvojnih i izdavačkih partnera te da će se ubuduće fokusirati na širenje u interaktivnom prostoru s naglaskom na film i TV.