Svibanj je konačno mjesec kada ćemo vidjeti PlayStation 5 i Xbox Series X, ali i igre!

Posljednjih nekoliko dana pratimo prepiske ljudi iz industrije vezane za next-gen igre i konzole. Nitko ništa ne želi reći konkretno osim ‘soon’ i ‘very soon.’ Ipak, zadnja dva-tri dana smo i saznali da je mjesec koji svi čekamo – svibanj.

Nije još službeno potvrđeno, ali budite sigurni – u svibnju ćemo vidjeti PlayStation 5 i Xbox Series X igre, a vrlo vjerojatno i konzole. Rekla je to ekipa koja se na Twitteru itekako pokazala pouzdana kao što su Shinobi, Daniel Ahmad, Benji Sales i ostala ekipa koja nije dio klikbejterske elite.

Corona je napravila već sada veliku štetu svim mogućim industrijama, a industrija igara također nije ostala imuna. Odgođeni su svi mogući sajmovi na kojima smo trebali vidjeti next-gen igre, pa i konzole, a odgođene su i velike igre kao što je to The Last of Us Part II.

Zbog svih tih odgoda, predstavljanje konzola i igara će biti ranije nego što smo naviknuli. Neće se čekati lipanj, nego će next-gen ludnica krenuti već idući mjesec. Sony krajem mjeseca ima conference call s investitorima, a prije toga će pokazati igre i konzolu.

Ako ste slušali i gledali intervju sa šefom Xbox divizije, onda znate da je Phil rekao kako 3rd party developeri rade stalan pritisak na Xbox (PlayStation također) da više žele pokazati svoje igre.

I na kraju uzmite PlayStation. Kompanija koja još uvijek ima ogromne ekskluzive koje trebaju izaći – The Last of Us Part II i Ghost of Tsushimu. Za te igre trebaju odraditi ogromne marketinške kampanje koje traju mjesecima, a svi znamo da za to nemaju vremena jer će većina toga za par mjeseci biti usmjerena ka next-gen igrama. A tu je još i mala igra zvana – Cyberpunk 2077.

Svibanj je mjesec koji želite imati na radaru i kad će prava next-gen ludnica krenuti. Mi je jedva čekamo. Podcrtajte si svibanj kao bitan mjesec. Vjerujte nam.

Možda ćemo najavu tih događaja dobiti već ovaj mjesec. Zapravo – vrlo vjerojatno.