Vijesti

Svoj prvi automobil Sony je provozao DualSense kontrolerom

O Sonyjevom prvom automobilu kojeg razvija u suradnji s Hondom već smo pisali, ponajviše zbog ugrađenog PS5, a sada je na CES-u dobio jako puno prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Sony Honda Mobilityja Izumi Kawanishi automobil je izveo na pozornicu DualSense kontrolerom. Tek tako, poput nekad autića na daljinsko upravljanje. Iz potpuno logičnih razloga, jednom kada izađe u prodaju, Sonyjev automobil ipak nećete moći upravljati kontrolerom. Ali radi se o sasvim dobrom pokazatelju mogućnosti tehnologije. U svakom slučaju, uhvatili su našu pažnju.

Unreal Engine, Gran Turismo i Microsoft

I tu s igranjem stvar ne prestaje. Za potrebe simulacije okoline automobila na masivnom ekranu, koji se proteže prednjom stranom automobila, Sony koristi Unreal Engine 5.3. Za prikaz okoline koristi satelitske podatke, kamere i slike s interneta, koje potom kombinira u realno 3D okruženje u realnom vremenu, zajedno sa stanjem na cesti i oko ceste.

Također, u Unreal Engineu u posebnim igrama/demoima testira sisteme za autonomnu vožnju te trenira umjetnu inteligenciju. Zanimljivo, pritom uvelike surađuje sa svojim gaming rivalom – Microsoftom, koji je ustupio specijalizirane Azure servere za treniranje iste. Tako se AI i ove godine pronašao u fokusu najvećeg svjetskog tehnološkog sajma.

Za kraj prezentacije jedna bomba. U projekt je uključen i Polyphony Digital, tvorac Gran Turismo serijala, koji asistira po pitanju tehnologije te razvija nešto što će “spojiti iskustva iz virtualnog i stvarnog svijeta”.

Povezano