Zanimljivosti

Sony će u svoj električni automobil ugraditi PlayStation 5

Sony je s Hondom uoči korone prije skoro 3 godine predstavio Vision-S, konceptualni automobil. Tada je automobil bio samo konceptualne naravi, međutim, prije dva mjeseca oba igrača konkretizirali su planove osnivanjem tvrtke Sony Honda Mobility te će Sony ovim putem ozbiljno ući u tržište električnih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony svoju priliku na tržištu, u kojem dosad nije aktivno sudjelovao, vidi u digitalnom sadržaju. “Imamo sadržaj, usluge i zabavne tehnologije koje pokreću ljude. Dodat ćemo sve to u automobil, to je naša snaga u odnosu na Teslu”, poručio je voditelj Sonyjeve mobility divizije Izumi Kawanishi.

Honda i Sony će djelovati u smjeru potpune autonomije, a dok će njihovi automobili samostalno voziti, putnici će imati pristup Sonyjevom zabavnom sadržaju. Pritom Izumi izdvaja PS5 integraciju u vozilo.

“Razvit ćemo automobil kao hardver koji će služiti zabavi”, pojednostavnio je izvršni direktor Sony Honda Mobilityja Yasuhide Mizuno. Međutim, ništa od toga prije nego li se unaprijedi umjetna inteligencija koja će moći potpuno samostalno upravljati. Sonyjev i Hondin automobil nebi trebao imati upravljačke elemente i sve će biti podređeno zabavi s velikim ekranima te kvalitetnim zvučnim sistemima, a optimistična prognoza spominje 2025. kao godinu lansiranja jednog takvog automobila.

Povezano