Vijesti

Take-Two je preuzeo Zyngu u dosad najvećoj kupoprodaji gaming industrije

Take Two, matična kuća GTA serijala, NBA 2K, Mafie i drugih objavio je kako preuzima Zyngu, studio nekada poznatom po Farmville i TexasHoldem pokeru na Facebooku, a danas uspješnom izdavaču igara za mobitele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zyngu, koja je prošle godine ostvarila prihod od preko 2,5 milijardi dolara, Take-Two kupio je za 12,7 milijardi, što je ujedno i najveća kupoprodaja u gaming industriji svih vremena.

Kako su poručili, preuzimaju su kompaniju sa 183 milijuna aktivnih igrača mjesečno, a osim lukrativnih igara u Zynginom portfoliju, Take-Two će iskoristiti svoju novu kompaniju i za razvoj te distribuciju igara s velikih platformi.

Akvizicijom Zynge do premoćnih prihoda u mobilnom segmentu industrije

Take-Two s novom akvizicijom računa kako će od 2023. povećati prihod mobilnog sektora sa sadašnjih 10-12% na preko 50%. “Ova transakcija Značajno diversificira naše poslovanje i postavlja nas u vodeću poziciju na mobilnim uređajima, najbrže rastućem segmentu industrije interaktivne zabave”, poručio je Strauss Zelnick, predsjednik i izvršni direktor Take-Two.

Sasvim je jasno u kojem smjeru se kreće gaming industrija te je znakovito da će jedan od najvećih svjetskih izdavača uskoro zarađivati više od mobilnih igara nego od klasičnih, što je ujedno možda i odgovor na pitanje zašto na najavu nove GTA igre čekamo sada već više od 8 godina.

Kao što smo već i napisali, kupoprodaja Zynge za 12,7 milijardi dolara najveća je dosad u gaming industriji. Slijedi Tencentova kupnja SuperCella, također mobilnog izdavača igara, a zatim i Microsoftova kupnja Bethesde za 8,1 milijardu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano