Vijesti

The Callisto Protocol su zabranili u Japanu, sporno je komadanje tijela

Cenzura digitalnog sadržaja u Japanu nadaleko je poznata. Prije svega, tamošnje vlasti ne dopuštaju scene prekomjernog nasilja i golotinje, a najmanje jedno od tog dvoje sadrži nadolazeći The Callisto Protocol kreatora Dead Spacea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji odbor za ocjenjivanje zabavnog sadržaja zatražio je od Striking Distance studija redukciju ili cenzuru pretjeranog nasilja, što su ovi odbili napraviti, a rezultat svega je da igrači u Japanu neće moći igrati The Callisto Protocol. Najsporniji je element komadanja dijelova tijela, što su u japanskoj verziji ipak odlučili umanjiti kreatori remakea Dead Spacea, ali SD ne želi odstupiti od kreativne vizije igre.

“Promjena sadržaja neće pružiti iskustvo kojeg igrači očekuju, stoga smo odlučili ne objaviti japansku verziju Callisto Protocola”, objasnili su developeri te najavili povrat novca od prednarudžbi svim igračima u Japanu.

“Vjerojatno nećete vidjeti istog lika s identično pokidanim dijelovima tijela”, kreator Glen Scofield je pričao u jednom od intervjua ranije ove godine. “Željeli smo da svaka osoba na različit način doživi ovo užasno iskustvo; nekad će otpasti ruka, nekad glava”, slikovito opisuje ključni element Callisto Protocola na kojem se gradio marketing ovog sci-fi survival horora.

The Callisto Protocol zakazan je za 2. 12. za PC, PS4/5 i XONE/S/X svugdje u svijetu osim u Japanu.

Igra

Povezano